Monday, March 3, 2014

Οι σημερινοί κάτοικοι του Έλτσε, θεωρούν ότι είναι απόγονοι εκείνων των αρχαίων Αχαιών που έκτισαν τ


Σχεδόν 165 χιλιόμετρα δυτικά caterpillar της Αθήνας, κοντά στο Αίγιο, βρίσκεται caterpillar η Αρχαία Αχαϊκή πόλη «Ελίκη». Οι κάτοικοι αυτής της πόλης, πριν από σχεδόν 26 αιώνες, βρέθηκαν στα ανατολικά παράλια της Ιβηρικής Χερσονήσου, πλησίον caterpillar της Λευκής Άκρας(Αλικάντε) και εκεί ίδρυσαν μια «νέα Ελίκη» σε ανάμνηση της γενέτειράς τους! Με την πάροδο caterpillar του χρόνου στον Ελληνικό πληθυσμό της πόλης εντάχθηκαν και οι εντόπιοι Ίβηρες . Φαίνεται ότι λόγω της εμπορικής της τοποθεσίας περιήλθε σε ακμή. Κατά την διάρκεια caterpillar του Β΄ Καρχηδονιακού πολέμου ο στρατηγός Αννίβας κατέστρεψε την πόλη. Όταν οι Ρωμαίοι κυριάρχησαν στην Ισπανία την ξανάκτισαν με την ονομασία caterpillar Iulia Ilice Augusta. Για περίπου τρεις αιώνες η Ελίκη γνώρισε μια μακροχρόνια περίοδο ακμής. Η ανώτερη ποιότητα ύδατος και η καλύτερη δια ξηράς πρόσβασή της (μέσω εμπορικής οδού) οδήγησε σε μαρασμό την γείτονα πόλη της Λευκής Άκρας (2ος -3ος αι. μ.Χ.). Κατά τον 5ο αιώνα μ.Χ. την κατέλαβαν οι αρειανιστές Βησιγότθοι που κατέστρεψαν τα αρχαία της μνημεία. caterpillar Κατά την περίοδο 554 -620 μ.Χ. πέρασε στην βυζαντινή κυριαρχία χάρη στο γηραιό πατρίκιο caterpillar του Ιουστινιανού Λιβέριο. Μετά την ανακατέλαβαν οι Βησιγότθοι και το 711 πέρασε στην κατοχή των Αράβων. Κατά τα τέλη του 13ου αιώνα στα πλαίσια της ισπανικής reconquista ο βασιλιάς της Αραγωνίας Ιάκωβος Β΄ ο Δίκαιος 1267–1327 ελευθέρωσε την Ελίκη από την μαυριτανική δεσποτεία. Αργότερα η μορφή του ονόματος της πόλης έγινε «Έλτσε». Το σημερινό Έλτσε αναπτύχθηκε από τον 18ο αιώνα και μετά.
Οι σημερινοί κάτοικοι του Έλτσε, θεωρούν ότι είναι απόγονοι εκείνων των αρχαίων Αχαιών που έκτισαν την πόλη τους, αφού παρ’ όλες τις κατακτήσεις που υπέστησαν, κράτησαν caterpillar πολλά από τα αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά τους! Στην σύγχρονη πλέον εποχή οι κάτοικοι του Έλτσε (ενθυμούμενοι την μακρινή Ελληνική τους καταγωγή) δραστηριοποιούνται με διάφορους τρόπους ώστε να κρατούν ζωντανές τις ρίζες τους. Έχουν δημιουργήσει έναν μεγάλο δραστήριο σύλλογο, που ασχολείται με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, κάθε Αύγουστο εορτάζουν την Ελληνική εβδομάδα που περιλαμβάνει την τυπική ζωή μιας αρχαίας Ελληνικής πόλης: Ραψωδίες, θέατρα, χορός, πυρσοί, παρελάσεις οπλιτών, αμφορείς, αρχαία νομίσματα, κτερίσματα, χιτώνες, περικνημίδες και λόγος ομηρικός. Ντύνονται ως Αρχαίοι Έλληνες και ζουν όπως οι Αρχαίοι Έλληνες. Στις εκδηλώσεις τους περιφέρουν πάντα και ένα ξύλινο ομοίωμα του Παρθενώνα. Οι ίδιοι μάλιστα αυτοαποκαλούνται P obladores Griegos , δηλαδή οι Έλληνες κάτοικοι ή έποικοι, και ο σύλλογός τους έχει ονομαστεί Pobladores de Elche ! Από την αρχαία Ελληνική της περίοδο caterpillar σώζεται η περίφημη Κυρία της Ελίκης (Dama de Elche) μια σκαλιστή σε πολύχρωμη πέτρα προτομή γυναίκας με Ελληνο-ιβηρική τεχνοτροπία.
Πριν από μερικά χρόνια, μια παρέα νέων παιδιών ανακαλύψαμε αυτόν τον Ιστορικό θησαυρό! Με κάποιον τρόπο θέλαμε να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που δίχως ίχνος ντροπής διαλαλούν μέσα στην ίδια την χώρα που γεννήθηκαν ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ! Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ και του δώσαμε ακριβώς αυτή την ονομασία: Pobladores Griegos ! Μάλιστα οι κάτοικοι του Έλτσε, θεώρησαν caterpillar τιμητική αυτή την πράξη και δημοσίευσαν caterpillar στα τοπικά μέσα την πρωτοβουλία αυτή! Οι επιτυχίες δε της ομάδας σε πανελλαδικό επίπεδο έδιναν μεγαλύτερη αξία στο όλο εγχείρημα! Συμμετοχές και διακρίσεις σε μεγάλα πανελλήνια τουρνουά 5χ5, έκαναν την φανέλα των Pobladores Griegos γνωστή στο επίπεδο που συμμετείχαν. Οι καταστάσεις όμως έκαναν την δράση της ομάδας σχεδόν να σταματήσει την Λειτουργία της.
Σήμερα, η ιδέα αυτή αναγεννήθηκε! Το σουμπουτέο μας δίνει αυτή τη μεγάλη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και πάλι αυτή την ιδέα, που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων, και στα ασταμάτητα ταξίδια των Αρχαίων Ελλήνων θαλασσοπόρων! Τα ιδανικά αυτών των ανθρώπων μας οδηγούν, και φυσικά η αγνότητα των σύγχρονων απογόνων τους στο μακρινό Έλτσε…ή πιο σωστά στην Ιβηρική Αρχαιοελληνική caterpillar πόλη Ελίκη, μας εμπνέει! Η ιδέα μάλιστα να επανιδρύσουμε το κλαμπ με τη μορφή συλλόγου επιτραπέζιου caterpillar ποδοσφαίρου ενθουσίασε τα «αδέλφια» μας όπως τους αποκαλούμε, αφού η επαφή μαζί τους είναι συχνή!
Στόχος των POBLADORES GRIEGOS TSC είναι η ανθρώπινη συνύπαρξη με φίλους που αγαπούν το σουμπουτέο! Αυτό μπορεί caterpillar να φέρει και την αγωνιστική καταξίωση υπό ορισμένες συνθήκες. Μέσα από ένα κλίμα οικογενειακό, ανθρώπινο, αμοιβαίου σεβασμού, αλληλοκατανόησης, και πάνω από όλα αληθινής φιλίας! Πράγματα που πρεσβεύονται ακόμα και από το έμβλημα που δημιουργήσαμε, έχοντας ιπποτική προέλευση, κάτι που μαρτυρά αρετές caterpillar και ιδανικά για τα οποία άνθρωποι έδωσαν και την ίδια τους τη ζωή! Με παρόμοια αφοσίωση και εμείς, ξεκινάμε ένα, όχι εύκολο εγχείρημα, με σκοπό πάνω από όλα να αναδείξουμε αξίες που δυστυχώς σπανίζουν σήμερα… και φυσικά με απώτερο σκοπό τη διασκέδαση μέσα από το παιχνίδι!


No comments:

Post a Comment